Ηχοπερίπατος στην Ορεινή Ροδόπη

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του Σχολείου μας θα πραγματοποιήσει εκδρομή την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 με σκοπό την ηχογράφηση του ορεινού τοπίου της περιοχής μας.

Οι μαθητές θα μεταβούν στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης στο Μεσοχώρι Παρανεστίου όπου θα ενημερωθούν από τους υπεύθυνους του Φορέα. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η περιβαλλοντική ηχογράφηση και τέλος θα ξεναγηθούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Παρανεστίου.

Βασικός στόχος της εκδρομής είναι να καταγραφεί ένα ηχητικό περιβάλλον (ήχοι αέρα, βημάτων, πτηνών κλπ) το οποίο μπορεί να αναπαραχθεί, επεξεργασμένο ή όχι, ώστε ο μαθητής να είναι σε θέση να ανακαλέσει τις μνήμες του περιπάτου βασιζόμενος αποκλειστικά στην αίσθηση της ακοής με σκοπό την καλλιέργεια και όξυνση της λειτουργίας αυτής, έναντι της υπερδιεγερμένης, στην εποχή μας, όρασης.

Η δράση υλοποιείτε με την συνεργασία της Διεύθυνσης του Σχολείου, του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (https://www.fdor.gr) και την συμμετοχή του μουσικού και ηχολήπτη Γιάννη Βαρελίδη (https://ioannisvarelidis.com/).