Νύχτα στο Μουσείο

Οι μαθητές που θα συμμετέχουν στη «Νύχτα στο Μουσείο» θα έχουν την σπάνια ευκαιρία να διανυκτερεύσουν για ένα βράδυ εντός του εντυπωσιακού αρχοντικού που στεγάζει το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο της πόλης μας. Απώτερος σκοπός της εκδήλωσης είναι η εξοικείωση των παιδιών με το Μουσείο και η δημιουργία και ανάπτυξη μιας ουσιαστικά βιωματικής σχέσης με έναν χώρο που επιθυμούμε κάθε παιδί να τον αισθανθεί οικείο, σαν το σπίτι του.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 13€ / άτομο. Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους: υπνόσακο, υπόστρωμα (προαιρετικά) και τα προσωπικά τους αντικείμενα για τη διανυκτέρευση.

Υπεύθυνη προγράμματος: Στρώλη Βασιλική

Χορηγός: La Piazza

!! ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας !!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Νύχτα στο Μουσείο - Νύχτα για Θαρραλέους!

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Προσέλευση - Έναρξη Προγράμματος: 20.00 - 20.30

Ξενάγηση από τον Διευθυντή του Μουσείου, Πασχάλη Ξανθόπουλο.

«Ανάμεσα στους χρόνους»

Μαθαίνουμε για το κτίριο, την ιστορία που το ακολουθεί, τι συνέβαινε εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα και δη στην Ξάνθη, σε ποιον ανήκε, ποια ήταν η οικογένεια που διέμενε. Δημιουργούμε τις βάσεις και ακολουθούμε το μυστήριο μιας άλλης εποχής.

Μετά το φαγητό μαζευόμαστε στον επάνω όροφο.

Τα υπνοδωμάτια που κάποτε φιλοξενούσαν μια ολόκληρη οικογένεια, τώρα, εκεί κάτω από το ημίφως, θα μας συντροφεύουν και θα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας μαγευτικής νύχτας, ενός σκηνικού μυστηρίου που θα ξεκινήσει ανοίγοντας το κόκκινο βιβλίο με τις ιστορίες του Edgar Allan Poe, θα έλεγε κανείς το θεμελιωτή στις ιστορίες τρόμου, μυστηρίου και φαντασίας. Έπειτα ως άλλη «Νύχτα στο Μουσείο που ζωντανεύουν τα εκθέματα», θα δημιουργήσουμε, κάνοντας τα εκθέματα του μουσείου, ζωντανούς μύθους.

Λίγο πιο αργά το βράδυ μαζευόμαστε στο υπόγειο και παίζουμε το παιχνίδι «μπλέ ιστορίες». Η λύση βρίσκεται στα χέρια σου! Ακούμε προσεκτικά, σκεφτόμαστε, παρατηρούμε και η συνέχεια επί της οθόνης.

Μια σελίδα από το βιβλίο του Poe χάθηκε. Mπορείς να τη βρεις; Ακολούθησε για αρχή τη μουσική! Κάποιο δωμάτιο μας καλεί και μας οδηγεί...

Στο τέλος της βραδιάς θα προβληθεί ταινία που το περιεχόμενο της θα χαρίσει την παλιά αίγλη στο χώρο του μουσείου. Ομιχλώδης και σκοτεινή! Ένας χώρος που γεννά την περιέργεια, μόνο που η περιέργεια θέλει θαρραλέους!

Για αυτούς που θα έχουν χορτάσει από τις γεύσεις που θα τους έχουν χαρίσει ο Poe, οι μπλέ ιστορίες, οι ιστορίες μα και τα εκθέματα, θα βρίσκονται επιτραπέζια στην αίθουσα της τραπεζαρίας και θα τους αναμένουν νέες περιπέτειες.

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Το επόμενο πρωί, αν φυσικά η προηγούμενη νύχτα με τις σκοτεινές στιγμές της μας έχει αφήσει να ξεκουραστούμε, ετοιμαζόμαστε, παίρνουμε πρωϊνό και μαθαίνουμε για τα πιο παράξενα και μυστηριώδη μουσεία σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Είχες φανταστεί ποτέ πως κάποιες κούκλες ανήκουν στο δικό τους μουσείο τρόμου; Και τόσα ακόμη που θα ανακαλύψουμε!

Λήξη Προγράμματος - Αποχώρηση: 09.00 - 10.00

Υπεύθυνη προγράμματος: Στρώλη Βασιλική

Πληροφορίες: Ελαφρός Μιχαήλ, 6977511917